PvdA Brunssum: verbod vuurwerk en carbid als studie voor komende jaren zien

Print
PvdA Brunssum: verbod vuurwerk en carbid als studie voor komende jaren zien

Langs (snel)wegen wordt gecontroleerd op het vervoer en bezit van vuurwerk. Afbeelding: ANP

Brunssum -

Het in 2020 geldende vuurwerk- en carbidverbod kan gebruikt worden als voorbereiding op 2021. Dat zegt de PvdA Brunssum.

Volgens raadslid Haico Offermans is de afgelopen jaren krampachtig omgegaan met bijvoorbeeld het inrichten van vuurwerkvrije zones. „Een lokaal verbod was altijd onmogelijk, tot nu. Volgend jaar kunnen we met de nieuwe ervaringen een betere discussie voeren. We weten dan al wat een verbod betekent voor gezondheid, overlast en handhaving door politie.”

Lees ook: Gerichte actie met speciale teams tegen vuurwerkoverlast in Brunssum

PvdA, Progressief AKkoord en SP dienden in 2019 al een motie in om te onderzoeken hoe sterk inwoners hechten aan het zelf afsteken van vuurwerk. De raad stond daar unaniem achter. Het leidde ertoe dat dit jaar sowieso twee vuurwerkvrije zones ingericht zouden worden. Brunssum is iedere jaarwisseling zo’n 15.000 euro kwijt aan het herstel van vuilnisbakken, verkeersborden en andere zaken.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu