Kinderfestijn Winktersjpas in Rodahal afgelast wegens corona, maar er zijn wel alternatieven in de kerstvakantie

Snowboarden tijdens Winktersjpas 2018. © Luc Lodder

Kerkrade -

Kinderevenement Winktersjpas in de Kerkraadse Rodahal gaat dit jaar niet door vanwege de coronamaatregelen.

Redactie

Om de kinderen tot 12 jaar een alternatief te bieden heeft Impuls Jeugd- en Jongerenwerk een aantal activiteiten georganiseerd. Zo zullen de jeugd- en jongerenwerkers op 21 december knutselpakketten bij kinderen thuisbezorgen.

Wijkactiviteiten

Op 23 december zijn er wijkactiviteiten in jongerencentrum The Future en in ‘t Westhoes. Aan beide activiteiten kunnen maximaal 25 kinderen deelnemen. Aanmelden (ook voor de knutselpakketten) kan via wvandenbulk@impulskerkrade.nl. Tijdens alle activiteiten wordt rekening gehouden met de geldende coronamaatregelen en zijn de activiteiten alleen toegankelijk voor kinderen.

Wethouder Jo Schlangen (Jeugd): „Ik kan me voorstellen dat vooral de jongste bezoekers teleurgesteld zullen zijn. Maar de gezondheid en veiligheid van alle bezoekers van deze activiteit staat voorop. Verplaatsen van Winktersjpas naar hopelijk volgend jaar was daarom de beste optie.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal