Vier op de tien werkenden wil af van beoordelingsgesprek

Print
Vier op de tien werkenden wil af van beoordelingsgesprek

Afbeelding: Getty Images

Bijna vier op de tien werkenden (38 procent) zou graag zien dat het jaarlijkse beoordelingsgesprek wordt afgeschaft.

Driekwart heeft liever meerdere keren per jaar een kort gesprek dan een jaarlijks onderhoud met de chef, blijkt uit onderzoek van vakcentrale CNV onder 1250 leden.

Slechts een op de vijf werknemers geeft aan dat ze beter gaan functioneren door het beoordelingsgesprek. Bij een krappe meerderheid van de ondervraagden is dit echter niet het geval. Verder zegt een op de drie ondervraagden de gesprekken niet nuttig te vinden. Ook geeft een groot deel aan dat het beoordelingsgesprek hen zelfs demotiveert.

De vakbond wil daarom dat het beoordelingsgesprek zoals dat nu vaak gevoerd wordt, verdwijnt. „Voor veel mensen voelt het beoordelingsgesprek alsof ze bij de baas op het matje moeten komen. Bovendien is het gesprek vaak gebaseerd op recente incidenten. Volkomen ineffectief. Wie gemotiveerde medewerkers wil, kan beter meerdere keren per jaar een gesprek voeren”, aldus CNV-voorzitter Piet Fortuin.

Bij meer dan een kwart is aan het beoordelingsgesprek een mogelijke salarisverhoging gekoppeld. „Dit kan ook prima worden gedaan tijdens een van de gesprekken die meerdere malen per jaar plaatsvindt. Op een vast moment per jaar. Bij goed presteren kun je hier nog een extra bonus aankoppelen,” zegt Fortuin.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu