Kerstwandeling en een kaarsje aansteken tijdens de feestdagen in de kerken van Kerkrade-West

Print
Kerstwandeling en een kaarsje aansteken tijdens de feestdagen in de kerken van Kerkrade-West

De kerststal in de kerk van Terwinselen. Afbeelding: Pastoor Frank Sweer

Kerkrade / Eygelshoven -

De parochies van Kerkrade-West organiseren een kerstwandeling die plaatsvindt op Tweede Kerstdag. De parochiekerken in Kaalheide, Terwinselen en Spekholzerheide zijn 26 december geopend van 13.30 tot 15.30 uur.

De wandelroute gaat langs de drie kerken, waarbij onderweg een aantal kerststallen te bezichtigen zijn. Die staan op de volgende plekken opgesteld: Lenie Paffen, Kaalheidersteenweg 144; Mode Jetten, Piusstraat 26 en Arnographics, hoek Kaalheidersteenweg/Akerstraat. Daarnaast kan er gewandeld worden naar het kapelletje aan de Kleingraverstraat (bij ingang van het kerkhof) en naar het plein bij De Spoorzoeker.

Met de openingstijden van de kerken wordt een alternatief geboden om alsnog naar de kerststallen te komen kijken in dit coronajaar, waarin slechts een beperkt aantal gelovigen bij de kerstvieringen aanwezig kunnen zijn tijdens Kerstmis. Vooral jonge gezinnen met kinderen van de basisscholen wordt hiermee de gelegenheid geboden om naar het kindje Jezus te komen kijken. Voor de kinderen liggen in alle drie de kerken een kleurplaat en een kleine traktatie. In de kerken kan tevens een kaarsje worden aangemaakt met het ‘Vredeslicht’ uit Bethlehem.

Kijk voor alle kerstactiviteiten op www.parochieskerkradewest.nl

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu