410 panden in Limburg en Brabant gecontroleerd op spookbewoning

Print
410 panden in Limburg en Brabant gecontroleerd op spookbewoning

Controles op spookbewoning vinden overal in het land regelmatig plaats, zoals onlangs in Maastricht door Team Ondermijning en politie. Afbeelding: Harry Heuts

Maastricht / Itteren / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Haler / Hunsel / Neeritter / Kelpen-Oler / Haelen / Buggenum -

Illegale prostitutie, adresfraude, opslag van illegaal vuurwerk, illegale huisvesting van arbeidsmigranten, hennep en een webwinkel voor drugs. Dat is een greep uit de resultaten van een grootschalige actie naar spookbewoning in zeven gemeenten in Limburg en Noord-Brabant.

Tijdens de actieperiode van twee weken zijn in zeven gemeenten 410 panden gecontroleerd, maakte het OM woensdag bekend. In Helmond werd een zolder per direct gesloten omdat er acuut gevaar was voor de illegaal verblijvende bewoners.

Lees ook: ‘Spookwoningen’ met illegale bewoning in centrum van Sittard

Eerder maakte de politie al bekend dat in een Tilburgse woonwijk een darkwebwinkel was gevonden van waaruit allerlei soorten drugs werden aangeboden. De politie trof er 44 kilo drugs aan met een straatwaarde van een half miljoen euro en munitie. De gemeente Tilburg wil het pand sluiten.

Lees ook: Maastricht brengt spookbewoning in kaart: ‘We moeten heel alert zijn op leegstand’

De gezamenlijke actie vond plaats in Maastricht, Sittard-Geleen, Leudal, Nederweert, Helmond, Tilburg en Breda. Gemene deler was telkens dat de panden op papier onbewoond waren, maar er wel signalen van malafide activiteiten waren.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu