Topduels eredivisie in januari zonder publiek

Print
Topduels eredivisie in januari zonder publiek

Dit beeld blijft voorlopig nog even. Afbeelding: ANP

Het betaald voetbal hoopte in januari te kunnen beginnen met beperkt publiek bij wedstrijden, maar dat zit er gezien het aantal coronabesmettingen nog niet in.

Dat heeft de directeur betaald voetbal van de KNVB, Eric Gudde, woensdag te horen gekregen in gesprek met premier Mark Rutte, Tamara van Ark, de minister voor Medische Zorg en Anneke van Zanen-Nieberg, de voorzitter van NOC*NSF. ,,Vandaag is er goed overleg geweest over het grote maatschappelijke belang van sport in onze samenleving”, zei Gudde. ,,Er is hierbij nadrukkelijk gesproken over het belang van publiek in onze stadions en de enorme pijn voor onze sector, zowel het gemis voor de supporters als de financiële druk voor de clubs. Helaas laten de besmettingscijfers het nu niet toe om al terug te keren naar de fase met beperkt publiek”, zegt Gudde.

,,Ik heb van Mark Rutte begrepen dat de ic-opnames in elk geval van gemiddeld 24 naar maximaal 10 opnames per dag moeten, voordat er versoepelingen mogelijk zijn en de stadions misschien weer open kunnen voor publiek.”

Aanvankelijk werden alle topwedstrijden in de laatste speelhelft gestopt, zodat de kans op aanwezigheid van publiek groter zou zijn. Ajax-PSV (10 januari), PSV-AZ (13 januari), Ajax-Feyenoord (17 januari), Feyenoord-AZ (24 januari), Feyenoord-PSV en AZ-Ajax (beiden 31 januari) worden dus waarschijnlijk in lege stadions gespeeld.

Luister naar de Voetbalpodcast van De Limburger:

Voetbalpodcast 7 december. Video: De Limburger

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu