Grote brand in kraakpand Kerkrade vermoedelijk aangestoken, politie zoekt verdachte

Print

Grote brand in kraakpand Kerkrade. Video: Track ‘88/De Limburger

Kerkrade / Eygelshoven -

In Kerkrade heeft in de nacht van woensdag op donderdag een grote brand gewoed in een kraakpand aan de Bleijerheiderstraat. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting en is op zoek naar een verdachte.

Enkele naastgelegen woningen werden ontruimd vanwege de hevige rookontwikkeling.

De brand werd rond 00.20 uur gemeld en was omstreeks 02.00 uur onder controle. Zover bekend is, zijn er geen gewonden gevallen. De bewoner van het gekraakte huis was niet aanwezig toen de brand uitbrak, stelt de veiligheidsregio.

De brandweer kwam met meerdere voertuigen ter plaatse en wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar de naastgelegen huizen. Wat de schade is aan het pand, is nog niet bekend. De brandweer verwacht nog enige tijd in de weer te zijn met nablussen.

Onderdak

Voor de geëvacueerde bewoners is tijdelijk onderdak geregeld door de gemeente. Het is nog niet duidelijk wanneer zij terug naar huis kunnen. Omwonenden werd aangeraden ramen en deuren dicht te houden en ventilatiesystemen uit te zetten.

De verdachte van de brandstichting is nog niet gevonden. In de nacht verstuurde de politie een burgernetmelding met de vraag uit te kijken naar een brildragende man met een Aziatisch uiterlijk van rond de 30 jaar. Hij droeg donkere kleding.

Grote brand in kraakpand Kerkrade vermoedelijk aangestoken, politie zoekt verdachte
Foto: Track ‘88

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu