De volleybalschool van Guido Görtzen voelt voor velen als een warm bad

Print
De volleybalschool van Guido Görtzen voelt voor velen als een warm bad

Guido Görtzen. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Linne / Maasbracht / Meijel / Heerlen / Hoensbroek -

Oud-international Guido Görtzen (50) is in september begonnen met een volleybalschool in de regio Linne en Maasbracht. De olympisch kampioen van 1996 is tevreden over de start. „We krijgen super positieve reacties.”

Wie nog aan zijn techniek, sprongkracht of balvaardigheid wil werken, kan sinds enkele maanden terecht bij de volleybalschool in de sporthal in Linne. Daar is Guido Görtzen (50), oud-international en huidig technisch manager van volleybalclub Limac, van start gegaan met het geven van aanvullende volleybaltrainingen. „We zijn begonnen met 22 aanmeldingen in het eerste jaar”, vertelt Görtzen. „Uiteraard hoop je op meer, maar in deze tijd zijn we daar blij mee. Het dubbele aantal zou mooi zijn, dat is onze doelstelling voor volgend seizoen.”

De in Heerlen geboren Görtzen krijgt veel feedback over de volleybalschool, waar spelers van elke vereniging zich voor kunnen opgeven. „We krijgen super positieve reacties van zowel de kinderen als de ouders.”

Persoonlijke aandacht

425-voudig international Görtzen was eerder als coach actief bij Peelpush in Meijel, waarna hij een jaar een club in Zuid-Korea trainde. Nu coacht hij onder meer het mannenteam van Limac. Tijdens de volleybalschool, die op zondag plaatsvindt in de sporthal van Limac, zijn er altijd vier tot vijf trainers aanwezig. „We hebben drie trainers in vaste dienst en twee assistenten. Daardoor krijgen de kinderen veel persoonlijke aandacht.” Daarnaast geven elke maand gasttrainers een masterclass. „Denk daarbij aan Rob Bontje, Nico Freriks of Laura de Jong. Op deze manier proberen we nog iets extra’s te bieden.”

Extra training

De volleybalschool is een extra training, aanvullend op de clubtrainingen. Er wordt met de spelers gekeken om beter te worden op conditioneel en technisch gebied en in balvaardigheid. Daarnaast wordt er drie keer per jaar een algemene fysieke sporttest gehouden om de progressie te meten in de sprongkracht en de sterkte van het bovenlichaam. „Het is een aanvulling om een betere volleyballer te worden. Zeker in coronatijd is het een mooie en welkome toevoeging op sportgebied.”

Wil jij je ook aanmelden? Kijk dan op www.lmctopvolleybal.nl/volleybalschool.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu