Mensenrechtenvlag in top bij stadhuis in Roermond

Print
Mensenrechtenvlag in top bij stadhuis in Roermond

Afbeelding: De Limburger

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Op de Internationale Dag van de Mensenrechten hangt vandaag, evenals in veel andere Nederlandse gemeenten, ook in Roermond de Mensenrechtenvlag in top.

Het hijsen van de vlag op het bordes van het stadhuis in Roermond gebeurde mede op initiatief van de Antidiscriminatievoorziening Limburg (ADV Limburg), als lid van Discriminatie.nl. De vlag, die symbool staat voor gelijkwaardigheid van ieder mens op deze aarde, bestaat nog nergens anders ter wereld.

In 1948 werd op deze dag de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens aangenomen door de Verenigde Naties. Mensenrechten lijken zo vanzelfsprekend, maar staan nog dagelijks wereldwijd ter discussie. Wethouder Marianne Smitsmans: „Je hoeft maar naar het nieuws te kijken of de krant open te slaan en je ziet hoe belangrijk het is ons in te blijven zetten voor mensenrechten. Met het hijsen van deze unieke vlag dragen we daar graag aan bij’.

De kleurrijke Mensenrechtenvlag staat symbool voor de dingen die mensen verbinden: de aarde, de lucht en een plek onder de zon, met de DNA-streng als uitgangspunt.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu