Dier van de week: Siep

Print
Dier van de week: Siep

Siep. Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Kerkrade / Eygelshoven / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Brunssum / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Schimmert / Hulsberg -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen van een dier in het zonnetje. Deze week is dat kater Siep.

Wie is Siep en wat doet hij in het asiel?

„Siep is kater van ongeveer twee jaar die als zwerver bij ons is binnengekomen. Toen hij in het asiel kwam, ging het even niet zo lekker met hem. Hij had ontzettende jeuk die van een huidaandoening bleek te komen. Sinds hij medicijnen en dieetvoer krijgt is zijn aandoening keurig onder controle. Hij zal deze medicatie en brokjes wel heel zijn leven moeten krijgen.”

Hoe is Sieps karakter?

„Siep is een leuk jochie met een karaktertje. Hij is speels, vriendelijk naar andere katten en zit graag op schoot. Wat hij dan weer niet altijd leuk vindt, is om aangehaald te worden tijdens zijn slaapje.”

Moet zijn toekomstige baas ergens rekening mee houden?

„Naast de medicatie en het dieetvoer heeft Siep niet veel wensen. Hij wil wel heel graag naar buiten dus het zou geweldig voor hem zijn als hij bij zijn toekomstige baas de beschikking heeft over een tuin of een balkon.”

Wil je meer over Siep weten? De kattenafdeling van de Dierenbescherming kan nog veel meer over hem vertellen. Neem voor informatie contact op met limburg@dierenbescherming.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu