Lieke Martens genomineerd voor het FIFA-wereldelftal

Print
Lieke Martens genomineerd voor het FIFA-wereldelftal

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp -

FC Barcelona-voetbalster Lieke Martens is een van de vijf Nederlandse voetbalsters die kans maken om te worden opgenomen in het wereldelftal van 2020. Naast Martens staan ook Sari van Veenendaal (PSV), Stefanie van der Gragt (Ajax), Daniëlle van de Donk (Arsenal), (FC Barcelona) en Vivianne Miedema (Arsenal) op de kandidatenlijst van 55 speelsters, die is opgesteld door de internationale spelersvakbond FIFPRO en de mondiale voetbalbond FIFA.

Alle profvoetballers ter wereld kunnen hun stem uitbrengen. Volgende week donderdag, 17 december, wordt het ‘beste’ elftal van 2020 gepresenteerd op het FIFA-gala The Best, dat vanwege de coronacrisis online wordt gehouden. Keepster Van Veenendaal kreeg vorig jaar een plek in het wereldelftal van 2019. Ze werd toen ook gekozen tot beste keepster ter wereld.

Miedema is niet alleen genomineerd voor het wereldelftal, maar ze behoort ook tot de elf kandidaten voor de prijs voor de beste voetbalster van het jaar. Bij de mannen geldt dat voor Virgil van Dijk, de aanvoerder van Oranje. Bondscoach Sarina Wiegman van de Nederlandse voetbalsters maakt kans om te worden gekozen tot beste coach van een vrouwenteam.

Luister ook naar de Voetbalpodcast van De Limburger:

Voetbalpodcast 7 december. Video: De Limburger

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu