Tientallen bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontrole in Selfkant

Print
Tientallen bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontrole in Selfkant

Ter illustratie. Afbeelding: Getty Images/EyeEm

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Bij een onaangekondigde politiecontrole op de Millenerweg in Tudderen zijn woensdag tientallen bekeuringen uitgeschreven.

Duitse en Nederlandse agenten controleerden ongeveer negentig auto’s en motoren. Elf bestuurders droegen geen gordel of helm en drie hadden hun lading niet goed vastgezet.

Lees ook: Veel boetes tijdens grenscontroles Sittard en Tudderen

Vijf mensen reden niet handsfree, van één vrachtwagen was een band versleten. Tijdens de inspectie van een zwaar transport werd vastgesteld dat dit overbeladen was. Omdat er ook geen vergunning was voor rijden op Duits grondgebied, mocht de chauffeur niet verder. Twee automobilisten waren onder invloed van verdovende middelen.

Tegelijk met de controle werden verderop in de Selfkant snelheidsmetingen uitgevoerd. Van de 1773 passerende voertuigen reden er 92 te hard. Tegen zes van hen is aangifte gedaan, de rest kwam weg met een boete.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu