Groenteboxjes voor Venrayse peuters en kleuters op kinderdagverblijven

Print
Groenteboxjes voor Venrayse peuters en kleuters op kinderdagverblijven

De kick-off van het project was maandag op kinderopvang ’t Nest bij KC Landweert De Klimboom. Afbeelding: JOGG/gemeente Venray

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

Met het uitdelen van groenteboxjes op kinderdagverblijven wil Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) Venray het eten van groente bij jonge kinderen stimuleren.

Venray is een van de drie gemeenten in Limburg die deelnemen aan dit project, dat samen met supermarkt Aldi is opgezet. In totaal doen zo’n achthonderd kinderen mee. De kick-off was maandag op kinderopvang ’t Nest in Landweert.

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle peuters en kleuters in ons land onvoldoende groente en fruit eet. Voor veel ouders is het herkenbaar: peuters of kleuters die geen groente willen, hun bord niet leeg eten en om ongezonde snacks vragen. Door het drie maanden lang dagelijks als tussendoortje aan te bieden op de kinderopvang willen JOGG en Aldi het eten van groente stimuleren. Ook ouders worden actief bij het project betrokken. Daarnaast heeft de universiteit van Maastricht opdracht gekregen om onderzoek te doen naar het effect van het programma.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu