FrieslandCampina sluit fabriek voor kaasverpakking in Genk

 © ANP

ANP

Zuivelconcern FrieslandCampina gaat zijn fabriek voor kaasverpakking in het Belgische Genk sluiten, waardoor 211 arbeidsplaatsen komen te vervallen. De betrokken medewerkers zijn over het plan geïnformeerd.

Het bedrijf gaat zijn kaasverpakkingsactiviteiten concentreren in Wolvega en Leerdam. Het is de bedoeling dat de Yoko Cheese-vestiging in Genk eind 2021 dichtgaat. „Ik besef dat het voornemen om afscheid te nemen van onze vestiging in Genk hard aankomt. Vanuit de onderneming zullen we in het geval van sluiting onze medewerkers ondersteunen bij het zoeken naar ander werk”, zegt bestuurder Hans Meeuwis van FrieslandCampina.

De sluiting van de locatie en de banenreductie maken deel uit van een grotere reorganisatie die de coöperatie van melkveehouders in november aankondigde. Door de coronacrisis ziet het zuivelconcern zich gedwongen om de besparingsmaatregelen versneld door te voeren, waardoor van de huidige 24.000 banen bij het concern in Nederland, België en Duitsland er ongeveer 1000 zullen verdwijnen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal