FrieslandCampina sluit fabriek voor kaasverpakking in Genk

Print
FrieslandCampina sluit fabriek voor kaasverpakking in Genk

Afbeelding: ANP

Zuivelconcern FrieslandCampina gaat zijn fabriek voor kaasverpakking in het Belgische Genk sluiten, waardoor 211 arbeidsplaatsen komen te vervallen. De betrokken medewerkers zijn over het plan geïnformeerd.

Het bedrijf gaat zijn kaasverpakkingsactiviteiten concentreren in Wolvega en Leerdam. Het is de bedoeling dat de Yoko Cheese-vestiging in Genk eind 2021 dichtgaat. „Ik besef dat het voornemen om afscheid te nemen van onze vestiging in Genk hard aankomt. Vanuit de onderneming zullen we in het geval van sluiting onze medewerkers ondersteunen bij het zoeken naar ander werk”, zegt bestuurder Hans Meeuwis van FrieslandCampina.

De sluiting van de locatie en de banenreductie maken deel uit van een grotere reorganisatie die de coöperatie van melkveehouders in november aankondigde. Door de coronacrisis ziet het zuivelconcern zich gedwongen om de besparingsmaatregelen versneld door te voeren, waardoor van de huidige 24.000 banen bij het concern in Nederland, België en Duitsland er ongeveer 1000 zullen verdwijnen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu