Bijna 8800 nieuwe coronagevallen afgelopen etmaal

 © Hollandse Hoogte / ANP

Het aantal coronagevallen neemt fors toe. Tussen woensdagochtend en donderdagochtend zijn 8793 positieve tests gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), het hoogste aantal sinds 31 oktober. Op woensdag meldde het RIVM bijna 6600 nieuwe gevallen.

RedactieBron: ANP

In de afgelopen zeven dagen zijn bijna 48.000 mensen positief getest, tegen 35.000 de week ervoor.

Live kaart: Bekijk hier het aantal besmettingen van het coronavirus in Limburg en de wereld

In Amsterdam kwamen afgelopen etmaal 415 besmettingen aan het licht. In Rotterdam werden 278 inwoners positief getest en in Den Haag 273. In Almere werd het virus bij 163 inwoners vastgesteld. Verder bleken 147 mensen uit de gemeente Utrecht het coronavirus te hebben opgelopen.

Het aantal sterfgevallen steeg met 64. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen afgelopen etmaal zijn overleden, omdat zulke informatie soms pas een tijdje na het overlijden wordt geregistreerd. Op woensdag waren 66 sterfgevallen gemeld.

Sinds het begin van de uitbraak is het virus bij meer dan 585.000 Nederlanders vastgesteld. Van iets meer dan 9900 mensen is zeker dat ze aan het virus zijn overleden. De werkelijke aantallen liggen vrijwel zeker hoger.

Ziekenhuizen

Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen daalde. In totaal behandelen de ziekenhuizen nu 1648 patiënten met Covid-19. Dat zijn er 36 minder dan woensdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Van de opgenomen patiënten met Covid-19 liggen er nu 1179 op de verpleegafdelingen, 32 minder dan woensdag. Op de intensive care liggen 469 coronapatiënten, een afname van 4 patiënten vergeleken met het voorgaande etmaal.

Vanwege de aanhoudende drukte in ziekenhuizen, vooral in de Randstad, werden de afgelopen 24 uur veertien patiënten overgebracht naar ziekenhuizen in andere regio’s, onder wie vier ic-patiënten.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal