Kasteelruïne Horst komt ook met kerst tot leven

Print
Kasteelruïne Horst komt ook met kerst tot leven

De kasteelruïne is volgende week tijdelijk bewoond. Afbeelding: De Limburger

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

Kasteel Huys ter Horst komt ook in deze feestmaand tot leven. Op 19 en 20 december is te zien hoe de bewoners zich voorbereiden op de kerstdagen.

Figuranten in middeleeuwse kledij laten op beide dagen zien hoe vroeger kerst werd gevierd in de zevenhonderd jaar oude burcht. Met behulp van QR-codes komen bezoekers tijdens hun rondgang meer te weten over de ruimtes, voorwerpen en schilderijen in het kasteel. Daarnaast vertellen vrijwilligers over de historie van de kasteelruïne. Door ongelijke loopoppervlaktes, trappen en treden is het terrein niet overal goed begaanbaar.

Het kasteel, gelegen langs de A73, is tijdens deze speciale kersteditie op beide dagen open van 15.00 tot 20.00 uur. De entree bedraagt 3 euro, kinderen jonger dan 12 jaar hebben gratis toegang.

In verband met de coronamaatregelen is er een looproute uitgezet. Daarnaast dienen bezoekers vooraf te reserveren. Dat kan op de website www.kasteelhuysterhorst.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu