Uitbreiding bos bij natuurgebieden Susteren

Print
Uitbreiding bos bij natuurgebieden Susteren

Aanplant van de nieuwe natuur is deze week gestart. Afbeelding: Gemeente Echt-Susteren

Susteren -

Rijkswaterstaat en de provincie Limburg zijn gestart met de aanplant van de eerste twee hectare bos bij natuurgebieden ’t Hout en het IJzerenbos ten zuiden van Susteren.

Dit maakt deel uit van de in totaal 3,5 hectare natuurcompensatie voor de wegverbreding van de A2. Het resterend deel natuurcompensatie wordt later ingericht. De 2,08 hectare waardevolle natuur die moet wijken voor uitbreiding van de A2 wordt dus gecompenseerd met de realisering van 3,5 hectare nieuwe natuur. De soorten bomen en struiken die worden aangeplant komen oorspronkelijk voor in de omgeving zoals zomereiken, haagbeuken, winterlindes en kers, maar ook meidoorn, hazelaar, wilde kardinaalsmuts en kruisbes. Om te voorkomen dat snelgroeiende soorten andere langzame groeiers overwoekeren, worden de bomen en struiken per soort bij elkaar geplant.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu