Susteren krijgt eigen biertjes

Print
Susteren krijgt eigen biertjes

Janse Bagge Bend Beer. Afbeelding: Sint Sebastianus

Susteren -

Susteren krijgt maar liefst twee eigen biertjes in wel zeer beperkte oplage van 200 sets. Schutterij Sint Sebastianus tekende voor het idee dat de oorsprong heeft in het recente verleden.

De vereniging nam deel aan het re-enactmentevenement in januari van dit jaar in het kader van de herdenking van 75 jaar bevrijding Echt-Susteren. Tijdens diverse gesprekken werd het idee geboren om het Kanon van Susteren wederom te eren met een biertje, zoals dat in het verleden al eens is gedaan. Daarnaast bestaat de in Susteren gewortelde Janse Bagge Bend dit jaar 40 jaar. Ook zij worden geëerd met een speciaal bier dat door drie hobbybrouwers van de schutterij is vervaardigd.

De opbrengst is voor het aanleggen van een tapijt van witte anjers in de omgeving van het kanon op het Raadhuisplein. Dit als symbool van respect en erkenning voor veteranen. De biertjes, per set à 7,50 euro, zijn alleen per mail te bestellen via frits53@gmail.com en vanaf 15 december af te halen bij Drankenspecialist Marij Lemmens aan de Reinoud van Gelderstraat in Susteren.

Susteren krijgt eigen biertjes

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu