Eigenaresse van auto die dodelijk ongeluk veroorzaakte zit vast voor verhoor

Print
Eigenaresse van auto die dodelijk ongeluk veroorzaakte zit vast voor verhoor

Politie doet woensdag op de Brugstraat in Gennep forensisch onderzoek op de plek waar een 69-jarige fietsster is aangereden. De vrouw overleed later aan haar verwondingen Afbeelding: DG/Theo Peeters

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep -

Een 34-jarige vrouw uit Gennep is door de politie in bewaring gesteld voor verhoor over haar betrokkenheid bij een ongeval. Daarbij raakte een 69-jarige fietsster woensdagochtend zwaargewond en overleed later. Na de aanrijding liet de veroorzaker van het ongeval het slachtoffer aan haar lot over en reed door.

Het slachtoffer overleed woensdag in het ziekenhuis in Nijmegen aan haar verwondingen. De auto van de 34-jarige verdachte is in beslag genomen voor onderzoek. Die wagen was volgens de politie het voertuig waarmee de 69-jarige is aangereden.

Lees ook: Vrouw (69) overleden na ongeval in Gennep, 34-jarige vrouw aangehouden

Volgens een politiewoordvoerder is het onderzoek nog in volle gang. Uit dat onderzoek en het verhoor van de verdachte moet blijken wat de toedracht van het ongeval was. Ook moet er antwoord komen op de vraag of de 34-jarige zelf de auto bestuurde die bij de aanrijding betrokken was.

Gevonden achter flatgebouw

De zwarte Peugeot die er na de aanrijding vandoor ging, werd door de politie gevonden achter een flatgebouw in de buurt van het ongeval. Die auto is voor onderzoek door een bergingswagen meegenomen naar het politiebureau. Het kenteken van de auto staat op naam van de 34-jarige Gennepse.

De politie verwacht volgende week de resultaten van het onderzoek en de verhoren te kunnen verstrekken. Of de Gennepse verdachte tot die tijd vast blijft zitten, is onzeker.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu