Geen Wereldlichtjesdag op Tegels kerkhof, wel gratis kaarsen

Print
Geen Wereldlichtjesdag op Tegels kerkhof, wel gratis kaarsen

Afbeelding: ING Image

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Wereldlichtjesdag krijgt dit jaar geen vervolg op de Tegelse bergaafplaats. Wel deelt de organisatie zondag gratis kaarsen uit voor iedereen die een extra lichtje wil opsteken bij een graf.

Hoewel de herdenking vanwege de coronamaatregelen niet kan doorgaan, wil initiatiefneemster Monique Post met deze actie toch ‘het licht laten rondgaan’, zoals ze het noemt. Tussen 16.00 en 19.00 uur kunnen bezoekers een gratis kaarsje bij de poort afhalen en zelf op het graf van een dierbare zetten.

Wereldlichtjesdag is een mondiaal initiatief. Op de tweede zondag van december worden wereldwijd kaarsjes aangestoken ter nagedachtenis aan alle mensen die gestorven zijn, maar in het bijzonder overleden kinderen. Monique Post, die zelf een zoon verloor, introduceerde de herdenking vier jaar geleden in Tegelen. Ze bezocht destijds Wereldlichtjesdag in Heerlen, op het kerkhof waar haar ouders zijn begraven, en raakte onder de indruk van de bijzondere sfeer.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu