Nieuwe parkeerautomaten Weert accepteren geen cash

Print
Nieuwe parkeerautomaten Weert accepteren geen cash

In de binnenstad van Weert blijft cash betalen mogelijk, maar in buurten daar omheen kan straks alleen digitaal worden betaald voor parkeren. Afbeelding: archief John Peters

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Weert neemt momenteel een aantal nieuwe parkeerautomaten in gebruik, die geen contant geld meer accepteren. Het gaat om automaten die buiten het centrum staan.

Bij de nieuwe apparaten kan alleen digitaal worden betaald. Weert kiest daarvoor omdat parkeerautomaten waar muntgeld in kan met regelmaat worden opengebroken. De reparatie van de braakschade is kostbaar.

Daarom wordt er in straten waar relatief weinig betaald geparkeerd wordt nu gekozen voor cashloze automaten. Volgens de gemeente wordt er sowieso steeds vaker digitaal afgerekend of maken automobilisten gebruik van parkeerapps op hun smartphone.

De automaten die geen cash meer accepteren komen in de wijk Fatima, Boerhaavestraat, Hofakkerstraat, Recollectenstraat, Minderbroederslaan en Sint Maartenslaan.

In de binnenstad en in de parkeergarages blijft het vooralsnog mogelijk ook contant te betalen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu