Den Haag trekt beurs voor veiligere wegen en fietspaden in Parkstad

Heerlen maakte eerder de rotonde Burg. Waszinkstraat-Akerstraat-Heesbergstraat veiliger. © Bas Quaedvlieg

HEERLEN -

Beekdaelen, Brunssum, Heerlen, Kerkrade en Landgraaf ontvangen samen in totaal 2,1 miljoen om gevaarlijke kruisingen, fietspaden, wegen en rotondes aan te pakken.

Siebrand Vos

Het geld wordt beschikbaar gesteld door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Door samen op te trekken kunnen de vijf gemeenten al voorgenomen investeringen in verkeersveiligheid versneld oppakken. Het Rijk dekt de helft van de kosten.

De bijdrage is bedoeld om kruisingen, fietspaden, wegen en rotondes veiliger te maken. Te denken valt aan het aanleggen van verkeersdrempels, verbreding van bestaande fietspaden of andere maatregelen.

„Als straks, na de corona-crisis de drukte op de wegen en fietspaden weer toeneemt, is een veilige (fiets)infrastructuur daarvoor belangrijker dan ooit”, constateert de coördinerende Parkstadorganisatie. „Dat geldt in het bijzonder voor provinciale en gemeentelijke wegen, omdat de meeste verkeersslachtoffers in Nederland juist op die wegen vallen.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal