PSV casht met groepswinst in de Europa League

Piroe scoorde twee keer in de blessuretijd.© AP

thumbnail: Piroe scoorde twee keer in de blessuretijd.
thumbnail:

Met een eenvoudige zege op Omonia Nicosia heeft PSV zich donderdagavond in de laatste speelronde van de groepsfase van de Europa League van dit seizoen verzekerd van winst in de poule. De Eindhovenaren schudden Omonia Nicosia af (4-0 overwinning) en zagen dat het Spaanse Granada in Griekenland niet tot winst kwam.

Redactie Bron: ED

Dat was voldoende om in de eigen poule alsnog als eerste te eindigen. PSV verdient daarmee nog eens 1,07 miljoen euro extra in het Europa League-toernooi, waardoor het vergaarde prijzengeld inmiddels op bijna tien miljoen euro staat (9,84 miljoen).

Door het resultaat is PSV beschermd bij de loting van maandag. De ploeg van Roger Schmidt ontloopt zo bijvoorbeeld Arsenal, Manchester United en AS Roma als tegenstanders. PSV kan stuiten op een van de nummers twee in de andere poules of een van de (in punten gemeten) slechtste vier Champions League-deelnemers. PSV pakte door de overwinning ook belangrijke punten voor de eigen ranking op de UEFA-lijst en voor de landenranking van de eredivisie.

Pech

Het resultaat kwam tot stand door goals van Donyell Malen, Denzel Dumfries (vanaf de stip) en Joël Piroe (twee treffers). Voor rust vonden Philipp Max (assist) en Malen elkaar en dat leidde tot de 1-0. Max was opgestoomd aan de linkerkant, kwam met de voorzet en Malen zorgde voor de goede bezetting én het beslissende tikje. PSV liet daarna de nodige kansen liggen en had ook pech omdat een schot van Dumfries op de paal belandde.

Hij mocht na rust wel het genot van een goal proeven, omdat hij vanaf de stip mocht aanleggen. Dumfries werd volgens de scheidsrechter gevloerd en schoot zelf de toegekende compensatie feilloos binnen. Omonia miste daarna nog een penalty, nadat Nick Viergever hands had gemaakt. PSV kwam niet echt meer in de problemen, scoorde nog via een bekeken inzet en een ‘bonusgoal’ van Joël Piroe en het was wachten op de uitslag van PAOK-Granada. In dat duel bleef het 0-0 en dus is PSV met twaalf punten (Granada pakte er elf) alsnog groepswinnaar geworden.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt dat Schot 10 december. © De Limburger

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal