Partijvoorzitter CDA: ‘Ik betreur, maar respecteer vertrek van De Jonge’

Print
Partijvoorzitter CDA: ‘Ik betreur, maar respecteer vertrek van De Jonge’

Partijvoorzitter Rutger Ploum op het partijbureau tijdens de voordracht van het CDA van De Jonge als lijsttrekker van de partij. Afbeelding: ANP

CDA-partijvoorzitter Rutger Ploum ‘betreurt’ het besluit van Hugo de Jonge om terug te treden als lijsttrekker van hun partij. ,,En ik heb er ook veel respect voor’’, aldus Ploum.

Volgens de voorzitter bekleedt De Jonge als ‘corona-minister misschien wel de zwaarste kabinetspost sinds de Tweede Wereldoorlog’. „En werkt dag en nacht om ons door deze crisis heen te leiden.”

Lees ook: Hugo de Jonge ziet af van lijsttrekkerschap CDA

Ploum: „Ik heb Hugo de laatste jaren leren kennen als een zeer toegewijd CDA-er. Iemand die een ongelooflijk warm hart heeft voor onze partij en veel nieuwe energie heeft gebracht.Dat hij het landsbelang voor het partijbelang laat gaan, is zeer begrijpelijk en ook het juiste. Het tekent zijn plichtsbesef. Met mijn bestuur zal ik me nu beraden over de ontstane vacature en het aanstaande partijcongres. Wij informeren u op zo kort mogelijke termijn.”

Lees ook: De lijdensweg van een kroonprins: Hugo de Jonge werd nooit meer de oude

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu