Paaltjes op Maaseikerweg in Weert worden verwijderd

De wegversmallingen in de Maaseikerweg worden weer weggehaald. Het paaltje rechts is donderdag omver gereden. © De Limburger

Weert -

De tijdelijke wegversmallingen in de Maaseikerweg in Weert worden vrijdag verwijderd. Ze blijken niet het beoogd doel te dienen: het verbeteren van de verkeersveiligheid.

Pieternel Kellenaers

Lees ook: Veiligheidsmaatregel Maaseikerweg is even wennen voor automobilisten

De twee wegversmallingen in de Maaseikerweg zijn 25 november geplaatst om te zien of ze de snelheid van het verkeer op deze doorgaande weg zouden kunnen afremmen. De bedoeling was om de tijdelijke paaltje twee maanden te laten staan. Maar in overleg met de politie is nu besloten ze per direct weg te halen nu in korte tijd al enkele automobilisten met een paaltje in botsing zijn gekomen. Donderdag is een voertuig zo hard tegen een paaltje bij het gezondheidscentrum aan de Maaseikerweg geklapt, dat het obstakel helemaal omgeklapt was. Om meer ongelukken te voorkomen is het paaltje rechtop gezet en voorzien van een extra waarschuwingsbord.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal