Moeite met de digitale overheid? Informatiepunt bij Bibliocenter Weert biedt gratis hulp

Print
Moeite met de digitale overheid? Informatiepunt bij Bibliocenter Weert biedt gratis hulp

Afbeelding: Bibliocenter Weert

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Mensen die moeite hebben met de digitale overheid kunnen vanaf 15 december terecht bij een informatiepunt bij Bibliocenter Weert. Hulp is gratis, ook voor niet-leden van de bieb.

Tegenwoordig gaat veel via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit lastig. Bijvoorbeeld bij vragen over belastingen en toeslagen, zorg regelen, werk zoeken, rijbewijs verlengen, AOW aanvragen, verkeersboetes betalen en meer.

Iedereen die daar hulp bij kan gebruiken, kan terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid. “Mensen worden kosteloos geholpen met het vinden van informatie op internet en eventueel doorverwezen naar de juiste instanties. Er kan ook een afspraak gemaakt worden bij de organisatie die verder kan helpen”, aldus een woordvoerster.

Het informatiepunt is geopend van maandag tot en met vrijdag tijdens de reguliere openingstijden van Bibliocenter Weert aan de Wilhelminasingel 250.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu