Disney breidt Star Wars-universum op streamingdienst fors uit, nieuwe film in 2023

Print
Disney breidt Star Wars-universum op streamingdienst fors uit, nieuwe film in 2023

Star Wars-spinoff ‘The Mandalorian’ is een zeer succesvolle serie voor Disney+. Afbeelding: Getty Images

Walt Disney wil fiks meer series op zijn streamingdienst uitbrengen die zijn gebaseerd op zijn Marvel- en Star Wars-filmreeksen.

Van beide franchises moeten de komende jaren tien nieuwe series verschijnen op het videoplatform Disney+, waarmee het entertainmentconcern een jaar geleden de aanval opende op marktleider Netflix.

Disney presenteerde beleggers zijn strategie voor de komende jaren. De plannen voor zijn streamingdiensten krijgen daarbij extra aandacht. Om meer abonnees te trekken en te behouden, wil Disney dat iedere week nieuwe series of films op Disney+ te zien zijn. Naast de tientallen nieuwe Marvel- en Star Wars-series moeten op het platform nog eens vijftien animatiefilms en vijftien animatieseries van Disney en dochteronderneming Pixar verschijnen.

Forse groeicijfers

Disney+ kon over de afgelopen maanden ook forse groeicijfers overleggen. Sinds oktober kwamen er 13 miljoen nieuwe abonnees bij, waarmee het totaal op bijna 87 miljoen gebruikers komt. Samen met klanten van online sportzender ESPN+ en dochteronderneming Hulu komt het totaal op 137 miljoen streamingklanten voor Disney.

Nieuwe Star Wars-film in 2023

Walt Disney heeft donderdag een nieuwe Star Wars-film aangekondigd die wordt gemaakt door de regisseur van Wonder Woman. Patty Jenkins zal Rogue Squadron regisseren, dat zich afspeelt in „een toekomstig tijdperk van het sterrenstelsel’. De volgende Star Wars-film moet voor Kerstmis 2023 verschijnen. „Dit verhaal zal een nieuwe generatie starfighterpiloten introduceren, die hun vleugels verdienen en hun leven riskeren in een grensverleggende, supersnelle rit”, vertelde Lucasfilm-president Kathleen Kennedy tijdens de beleggersdag van Disney.

De toekomstplannen van Disney worden nauwgezet in de gaten gehouden door de bioscoopsector. Door gedwongen sluitingen van filmzalen wegens de coronapandemie, dreigt de toch al ingezette verschuiving van films naar onlineplatforms te versnellen. Filmstudio Warner Bros. maakte vorige week bekend het komende jaar alle nieuwe films gelijktijdig in filmzalen en op onlineplatform HBO Max uit te brengen. Dat leidde tot geschrokken reacties van Amerikaanse bioscoopketens, omdat zij vrezen veel inkomsten mis te lopen als films niet eerst exclusief in de bioscoop te zien zijn.

Disney liet op zijn beleggersdag weten dat de meeste van zijn belangrijkste films voorlopig eerst in de bioscoop zullen draaien voordat ze op Disney+ komen. Toch zullen bepaalde films, zoals het animatie-epos Raya and the Last Dragon, op dezelfde dag op Disney+ en in bioscopen te zien zijn.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu