Extraatje voor concrete initiatieven om Meerssense kernen nog meer in kerstsfeer te brengen

Print
Extraatje voor concrete initiatieven om Meerssense kernen nog meer in kerstsfeer te brengen

De komende tien dagen kunnen inwoners zich melden. Afbeelding: ANP

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle -

Meerssenaren die concrete ideeën hebben over hoe ze hun dorp in nog gezelliger kerstsferen kunnen brengen, kunnen aanspraak maken op een financiële bijdrage van de gemeente.

Per kern ligt er de komende tien dagen een extraatje klaar dat kan worden aangewend voor bijvoorbeeld extra versiering. Aanleiding was een voorstel van fractie Het Origineel. Die wilde, omdat het in verband met de coronacrisis een extra donkere tijd is, geld ter beschikking stellen voor extra sfeervolle aankleding, bovenop de kerstboom die iedere kern al heeft gekregen van de gemeente. Omdat dat, mede gezien de korte tijdsspanne, praktisch lastig kan zijn, koos de raad er op voordracht van het college voor om het om te draaien: als er mensen of instanties zijn die al een concreet idee hebben en bereid zijn de handen uit de mouwen te steken, dan kunnen ze zich melden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu