Horst aan de Maas heeft onderzocht hoeveel daklozen deze gemeente telt

Print
Horst aan de Maas heeft onderzocht hoeveel daklozen deze gemeente telt

Mochten er in Horst aan de Maas toch nog daklozen zijn, dan is er in deze koude periode plek in de opvang. Afbeelding: Inge van Mill

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

Het gemeentebestuur van Horst aan de Maas heeft twee maanden geleden een klein onderzoekje laten doen naar het aantal daklozen in deze gemeente.

Uiteindelijk zijn er vijf mensen gevonden die geen dak (meer) boven hun hoofd hebben. Aanleiding voor de zoektocht naar daklozen waren berichten over arbeidsmigranten die letterlijk op straat komen te staan als ze niet meer werken voor hun Nederlandse baas.

In vier van de vijf gevallen die in Horst aan de Maas zijn aangetroffen, bleek het inderdaad om buitenlandse werknemers te gaan. Volgens burgemeester Ryan Palmen zijn drie van hen inmiddels teruggekeerd naar hun geboorteland. Voor de vierde dakloze arbeidsmigrant is de gemeente de terugkeer naar het land van herkomst nog aan het regelen.

De vijfde persoon is inmiddels ondergebracht bij de daklozenopvang. Het gemeentebestuur wil in deze koude periode niet dat mensen buiten moeten slapen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu