Nyck de Vries test dinsdag namens Mercedes tijdens Formule 1-testdag

Print
Nyck de Vries test dinsdag namens Mercedes tijdens Formule 1-testdag

Nick de Vries. Afbeelding: Getty

Nyck de Vries stapt dinsdag in Abu Dhabi in een Mercedes voor een F1-test. De Fries test na het laatste F1-weekend tijdens de zogenaamde Young Driver Test. Het worden voor de Formule E-coureur zijn eerste officiële kilometers in een F1-bolide, de Mercedes W11.

De Vries wordt in de test geflankeerd door Stoffel Vandoorne, die vorige week nog door het team gepasseerd werd toen Lewis Hamilton niet kon racen vanwege het coronavirus. De Nederlander heeft zijn eerste Formule E-seizoen achter de rug, met een tweede plek als beste resultaat. Zijn Belgische collega werd tweede in het kampioenschap.

Nyck de Vries test dinsdag namens Mercedes tijdens Formule 1-testdag
Nyck de Vries. Foto: Hollandse Hoogte / AFP

Bij Red Bull Racing zullen Jüri Vips en Sebastian Buemi instappen, terwijl Renault de niet onomstreden keuze maakte om Fernando Alonso op te stellen. De test is er immers voor bedoeld om minder ervaren coureurs te laten ruiken aan een F1-stoeltje. Vanwege Renaults beslissing wilde ook Ferrari alvast gebruikmaken van de diensten van Carlos Sainz in hun SF1000, maar dat verzoek werd door de FIA afgewezen.

Lees ook: De Nederlandse autosport is meer dan Max Verstappen

De Vries kroonde zich in 2019 tot wereldkampioen in de Formule 2. Het lukte hem niet een stoeltje te bemachtigen in de Formule 1 en hij koos voor een vervolg van zijn racecarrière in de Formule E. De Vries reed afgelopen jaar voor het fabrieksteam van Mercedes in de elektrische autosportklasse.

Luister ook naar de Formule 1-podcast van De Limburger:

Brandstof 7 december. Video: De Limburger

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu