Kumulus biedt thuis muzikaal winterplezier

Print
Kumulus biedt thuis muzikaal winterplezier

Afbeelding: De Limburger

Maastricht / Itteren -

Kumulus heeft de komende winterweken een aantal activiteiten in petto. De Klarinetweken, een winterspeurtocht, het Kumulus Kerstorkest en de spelletjesfolder It’s Wintertime.

De gemeentelijke afdeling kunsteducatie brengt de komst van nieuwe klarinetdocent Vinesh Dijkstra onder de aandacht met Klarinet Weken, van 21 december tot en met 3 januari. Op social media verschijnen tips en weetjes over de klarinet en men kan een gratis klarinetles bij Dijkstra boeken. Degenen die niet in het bezit zijn van een klarinet kunnen een leeninstrument krijgen via de muziekschool.

Na de Klarinet Weken kunnen zij die dat willen een Klarinetpakket bestellen. Kumulus Muziekschool biedt tien voordelige klarinetlessen, een gratis huurinstrument en een verrassing aan.

Winterspeurtocht

Het Kumulus team heeft ook een speurtocht gemaakt voor het hele gezin. Deze is te downloaden vanaf de website of af te halen aan de balie in de gebouwen van Kumulus en bij het Natuurhistorisch Museum. Wie de speurtocht goed uitvoert en het eindpunt bereikt, maakt kans op een prijs.

Kumulus Kerstorkest

Leerlingen en docenten van Kumulus kunnen nu niet live samen spelen. Ze hebben een virtueel Kumulus Kerstorkest gevormd. Een filmpje met hun verrichtingen is vanaf 18 december te zien op het YouTube kanaal van Kumulus en de social mediakanalen.

It’s Wintertime!

Cursisten worden deze maand ook getrakteerd op ‘It’s Wintertime!’. Een vouwfolder vol spelletjes en tips om thuis creatief te zijn en het Top2000-spel waaraan je nu al via Facebook van Kumulus kunt deelnemen. Deze winteruitgave staat ook op de website als download.

Meer informatie: www.kumulus.nl

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu