Verdachte (34) van aanrijding met dodelijk gevolg op vrije voeten

Print
Verdachte (34) van aanrijding met dodelijk gevolg op vrije voeten

Op de plek in Gennep waar een vrouw van 69 om het leven kwam bij een ongeval zijn kaarsen en bloemen neergezet ter nagedachtenis.

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep -

De 34-jarige vrouw uit Gennep die ervan wordt verdacht woensdag met haar auto een 69-jarige fietsster te hebben aangereden op de Brugstraat in Gennep is in vrijheid gesteld. Zij mag thuis het verdere onderzoek afwachten. De vrouw blijft verdachte van de fatale aanrijding, zo laat de politie weten.

Bij het ongeluk raakte het slachtoffer zo ernstig gewond dat zij in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleed. De chauffeur van de betrokken auto reed door na het ongeval en liet de gewonde vrouw hulpeloos achter. Dat hebben verschillende getuigen gezien.

Lees ook: Vrouw (69) overleden na ongeval in Gennep, 34-jarige vrouw aangehouden

Het verlaten van de plek van een zelf veroorzaakt ongeval zonder hulp te verlenen aan een (zwaargewond) slachtoffer is een strafbaar feit waarvoor een rechter bij bewezen schuld een jarenlange gevangenisstraf kan opleggen.

Voorgeleiding

De betrokken auto werd in de buurt van het ongeval door de politie aangetroffen. De eigenares van de wagen is daarna aangehouden en in verzekerde bewaring gesteld. De vrouw is nu uit haar cel gelaten. Zij zal volgens een politiewoordvoerder volgende week voor de rechter-commissaris in Roermond moeten verschijnen.

Dat de verdachte naar huis mocht kan verschillende redenen hebben. Een advocaat kan een schorsingsverzoek van de inbewaringstelling indienen. Formeel is de verdachte dan wel in bewaring maar zij wordt meteen weer in vrijheid gesteld.

Dat kan om persoonlijke redenen zijn: als sprake is van een ziek familielid, als bijvoorbeeld de verdachte zwanger is of juist erg oud. Welke reden in dit geval geldt, heeft de politie niet bekendgemaakt.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu