Artimosa duikt met leerlingen Grescollege Reuver historie in

Print
Artimosa duikt met leerlingen Grescollege Reuver historie in

Afbeelding: Archief De Limburger

Reuver / Beesel -

Cindy Heldens van kunstkring Artimosa gaat met kinderen van het Grescollege in Reuver fabrieksarbeiders boetseren in klei.

In de nieuwbouwwijk Oppe Brik stond in het verleden een oude greswarenfabriek die met financiële middelen van onder meer de gemeente Beesel en de provincie Limburg nieuw leven werd ingeblazen.

Dit culturele erfgoed werd omgetoverd tot het huidige Grescollege in Reuver. Voordat de renovatie van het oude fabriekspand begon, mocht Cindy Heldens van Artimosa resten klei en oude ovenstenen meenemen om haar project te kunnen verwezenlijken.

Klei

Allereerst heeft zij met deze stenen een reliëf gerealiseerd waarbinnen de kunstwerken komen te staan. Momenteel werkt Heldens met de leerlingen van het Grescollege - de enige middelbare jenaplanschool in Limburg - aan fase 2: arbeiders van de voormalige fabriek worden afgebeeld in klei. Heldens duikt op deze manier samen met de leerlingen in de geschiedenis van het schoolgebouw én de industrie waar de gemeente Beesel groot mee werd.

Lees ook: Beeselse keramiste maakt 3D-portretten van fabrieksarbeiders in klei voor educatief kunstproject

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu