Miscalculaties doen succesvolle doorstart Venloos bedrijf te niet

Miscalculaties doen succesvolle doorstart Venloos bedrijf te niet

Afbeelding: © iStock

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden / Belfeld -

Vier jaar geleden ging Ronmas BV in Venlo al eens failliet. Toen maakte het bedrijf dat automatiseringssystemen voor de industrie produceert een doorstart. Die leek succesvol, maar nu is alsnog het doek gevallen en staan de tien overgebleven medewerkers op straat.

De curator meldt in zijn insolventieverslag dat ondanks dat de orderportefeuille weer behoorlijk gevuld was vooral fouten en ook tegenslag tot de definitieve ondergang leidden. De fouten bestonden uit miscalculaties bij liefst vier projecten. Door deze verkeerde inschattingen vielen de kosten veel hoger uit dan verwacht.

De tegenvallers stapelden zich op, schrijft de curator. Daar kwam corona nog eens bovenop. Omdat er geen bedrijfsbezoeken mochten plaatsvinden, konden machines niet op locatie in bedrijf worden gesteld. En aangezien vaak de afspraak was gemaakt dat pas na oplevering hoefde worden afgerekend, bleven veel nota’s onbetaald. Ook daalde het aantal serviceopdrachten en kelderde de verkoop van (reserve)onderdelen. Alle aanvankelijke optimisme ten spijt kon Ronmas het daardoor financieel toch niet meer bolwerken.

De inhoud van deze productie valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van De Limburger. Meer van WijLimburg