Loes uit Panningen wil met doneeractie circus Freiwald de winter door loodsen

Print
Loes uit Panningen wil met doneeractie circus Freiwald de winter door loodsen

De familie Freiwald zit al negen maanden vast in Beringe Afbeelding: Stefan Koopmans

Beringe / Panningen -

Loes Engels uit Panningen is vanaf het begin betrokken bij circus Freiwald dat vastzit in Beringe. Ze begon een doneeractie om het circus te ondersteunen.

Nadat ze zelf wat paardenvoer was komen doneren in maart, bleef Loes plakken. De situatie van het circus en de familie die geen kant op kunnen door de coronacrisis, gaat haar, negen maanden later, nog altijd aan het hart. Ze hielp onder meer bij de gesprekken met de gemeente en is nu nog regelmatig actief met de paarden van circus.

Lees ook: Lutz Freiwald kan zijn geluk niet op na besluit dat Buba mag blijven: ‘Ze is mijn beste maatje’

Omdat ze ziet dat het circus nog altijd geen geld kan verdienen met optreden, besloot Loes een doneeractie op touw te zetten. „Ze krijgen geen steun van de overheden en moeten alles zelf regelen”, vertelt ze. „De mensen kunnen zichzelf nog steeds wel redden, maar de dieren verzorgen kost nogal wat. Ik wil zorgen dat ze fatsoenlijk de winter kunnen overbruggen.”

Doneren kan via de website van het circus.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu