CDA Limburg wil einde aan interne strijd

Print
CDA Limburg wil einde aan interne strijd

Afbeelding: Hollandse Hoogte / EPA

Voor de Limburgse CDA-politici lijkt het voorkeursscenario uit te komen. De afgelopen zomer schaarden ze zich in meerderheid achter kandidaat Hugo de Jonge. Maar na het opstappen van De Jonge als lijsttrekker moesten ze het in Den Haag eens worden.

En dat kan alleen als er wordt samengewerkt tussen Wopke Hoekstra, de populaire minister van Financiën, en Kamerlid Pieter Omtzigt. Dat vindt Pannings Kamerlid Mustafa Amhaouch.

Lees ook: Wopke Hoekstra wordt lijsttrekker CDA

Zo’n tandem Hoekstra-Omt­zigt is ook volgens oud-gouverneur Léon Frissen de beste optie. Hij leidde tien jaar geleden voor het CDA een onderzoek toen de partij na een historische verkiezingsnederlaag ook in zwaar weer verkeerde. „Als die twee er samen uitkomen, is de kou uit de lucht”, zegt Frissen. „Wordt een van de twee gekozen terwijl de ander het er niet mee eens is, blijf je die tweestrijd houden.”

Volgens Harold Schroeder, voorzitter van het CDA Limburg, speelde die strijd zich vooral buiten deze provincie af. Het partijbestuur heeft steken laten vallen, vindt Schroeder, en als het aan hem ligt is daar het laatste woord nog niet over gezegd. „De crisis had niet zo lang mogen doorsudderen.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu