Aandacht voor 250-ste geboortejaar Beethoven bij Lumière in Maastricht

Aandacht voor 250-ste geboortejaar Beethoven bij Lumière in Maastricht

Lumière besteedt met twee documentaires speciale aandacht aan het 250-ste geboortejaar van Ludwig von Beethoven. Afbeelding: UitTipsLimburg

Maastricht / Itteren -

Dit jaar is het 250 jaar geleden dat de Duitse componist Ludwig von Beethoven werd geboren in Bonn. Lumière Cinema in Maastricht besteedt hier speciale aandacht aan met filmvertoningen.

Zondag staat de film In Search of Beethoven op de agenda. In deze documentaire gaat Phil Grabsky op zoek naar de mythes en legendes achter de componist.

Woensdag draait de documentaire Concerto: A Beethoven Journey. In deze film is te zien hoe meesterpianist Leiv Ove Andsnes zich vier jaar lang toewijdde aan het begrijpen en interpreteren van de vijf pianoconcerten van Beethoven.

De films zijn te zien in Lumière Cinema, Bassin 88 in Maastricht. In Search of Beethoven draait zondag om 12.00 uur, Concerto: A Beethoven Journey woensdag om 19.0 uur. Kaarten kosten € 9,80. Kijk voor meer info op www.lumiere.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu