Automobiliste rijdt in op groep demonstranten in New York

Print
Automobiliste rijdt in op groep demonstranten in New York

Een fiets is achtergelaten op de stoep, nadat een automobilist zeker zes demonstranten verwondde. Afbeelding: AFP

Een automobilist is vrijdagmiddag in New York ingereden op deelnemers van een demonstratie die over straat liepen. Zeker zes slachtoffers zijn met ambulances naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurster van de auto, een BMW Sedan, wordt verhoord door de politie.

Op Twitter zijn beelden opgedoken van het incident. De verwondingen zouden volgens de politie niet levensbedreigend zijn. De bestuurster van de auto is aangehouden.

‘Moest wegspringen’

De demonstranten vertrokken lopend en fietsend vanaf Times Square. Het ging om een geweldloze protestmars om immigranten die vastzitten in de gevangenis te steunen.

„We liepen over het kruispunt”, vertelt demonstrante Sofia Vickerman emotioneel tegen persbureau AP. „De auto reed onze kant op. Heel snel. Ik zag dat ‘ie zeker zes mensen raakte. Demonstranten die helemaal niets fout deden. Ik moest wegspringen voor een fiets die mijn kant op werd gelanceerd.”

Op beelden is te zien hoe paniek uitbreekt bij een groep van zo’n 50 demonstranten, nadat de BMW door de menigte rijdt. De groep zou de auto voor het incident hebben omsingeld. Opeens gaf de automobiliste hard gas, waardoor ze de demonstranten verwondde.

De politie in New York is de vrouw aan het verhoren. Een motief is nog niet bekend.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu