Oversteekplaatsen Lemiers veiliger dankzij thermische videodetectie

Print
Oversteekplaatsen Lemiers veiliger dankzij thermische videodetectie

In Lemiers zijn de oversteekplaatsen veiliger gemaakt met behulp van detectieverlichting. Afbeelding: www.plaatsengids.nl

Lemiers / Vijlen / Vaals / Camerig / Holset / Mamelis -

De provincie Limburg heeft de zogenaamde attentieverlichting ter hoogte van de oversteekplaatsen in Lemiers vervangen door nieuwe, duurzame detectieverlichting.

Zodra voetgangers nu oversteken, beginnen felle, gele LED-lampen in het wegdek knipperen in de richting van het aankomend verkeer. Om de verkeersdoorstroming niet onnodig te hinderen wordt de voetganger per rijstrook gedetecteerd.

Hiervoor wordt gebruikgemaakt van thermische videodetectie, wat wil zeggen dat voetgangers op basis van warmtebeelden worden opgemerkt. Het systeem functioneert dankzij deze technologie onder alle weersomstandigheden.

Daarnaast maakt het systeem gebruik van zogenaamde 'track-en-trace-detectie', hetgeen inhoudt dat de lampen blijven knipperen zolang zich voetgangers op en rond de oversteekplaats bevinden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu