‘Sinterklaas in Belgisch woonzorgcentrum blijkt superverspreider’

Print
‘Sinterklaas in Belgisch woonzorgcentrum blijkt superverspreider’

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP XTRA

Een sinterklaasbezoek aan een woonzorgcentrum in het Belgische Mol heeft grote gevolgen. De hulpsinterklaas testte enkele dagen na het bezoek positief op het coronavirus en blijkt volgens Belgische media een superverspreider te zijn geweest.

Inmiddels hebben 59 bewoners van de instelling positief getest op het virus. In Hemelrijck wonen 169 mensen die allemaal zijn getest, maar nog niet alle uitslagen zijn binnen. De gemeente reageerde zaterdagmiddag woedend.

Eerder op de dag suste de gemeente Mol nog de verhitte gemoederen. „Hij bezocht enkele gemeenschappelijke ruimtes, zoals de zithoeken”, zei ze in een persbericht over Sinterklaas. „Hij hield altijd afstand van de bewoners, bleef nergens langer dan enkele minuten en droeg een mondmasker. Ook de bewoners droegen een mondmasker.”

De informatie die Mol had gekregen van het zorgcentrum bleek evenwel niet te kloppen. „We hebben verkeerde informatie gekregen van de directie”, aldus de gemeente. „Dat betreuren wij ten zeerste. Na het bekijken van meerdere foto’s moeten wij vaststellen dat dit veel verder gaat dan een inschattingsfout. Er is eerder sprake van een totaal onverantwoorde organisatie. Wij zouden dit nooit hebben goedgekeurd.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu