Max Verstappen pakt pole position bij laatste F1-race van 2020

Print
Max Verstappen pakt pole position bij laatste F1-race van 2020

Afbeelding: Hollandse Hoogte / AFP

Max Verstappen heeft in de laatste kwalificatie van het Formule-1 seizoen de snelste tijd gepakt. Hij mag zondag vanaf de eerste startplek aan de Grote Prijs van Abu Dhabi beginnen.

„Verbazingwekkend, geweldig gedaan jongens”, riep hij via de boordradio naar zijn team. Eenmaal uit zijn auto was het enthousiasme er niet minder om. „Ik ben hier heel blij mee”, vervolgde de coureur. „Het was zeker niet gemakkelijk. Er zaten veel bochten in het circuit en daardoor was de kans op een fout altijd aanwezig. Maar het ging geweldig, ik kan het niet anders zeggen. Het was een zwaar seizoen, met veel wedstrijden in korte tijd. Ik krijg nu de kans om mooi af te sluiten.”

Lees ook: Het seizoen van Max Verstappen: hoe een glansrol toch flets kan ogen

Valtteri Bottas en wereldkampioen Lewis Hamilton werden op het circuit van Yas Marina in hun Mercedessen respectievelijk tweede en derde. Hamilton keerde terug na even weg te zijn geweest wegens een positieve test op het coronavirus. „Het belangrijkste is dat ik terug ben. Wel is het voor mij nu even zoeken naar het juiste ritme. Het ging niet slecht, maar nog niet zoals het moet. Ik feliciteer echter vooral Max met zijn prachtige prestatie.”

Voor Verstappen was het de eerste pole van dit seizoen en zijn derde in totaal. Het is de tweede keer dat in dit seizoen de eerste startplek niet voor een Mercedes is, in Turkije pakte Lance Stroll in zijn Racing Point pole. Verder is het ook nog eens voor de eerste keer sinds 2013 dat Mercedes in Abu Dhabi niet op poleposition staat.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu