Nieuw boek schijnt licht op flora en fauna voormalige zinkwinningsgebieden Geuldal

Print
Nieuw boek schijnt licht op flora en fauna voormalige zinkwinningsgebieden Geuldal

Jef Boosten heeft onlangs een boek over de flora en fauna in het Geuldal uitgebracht Afbeelding: Facebook Veldeke-Valkeberg

Nuth / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Vilt -

Natuurliefhebber Jef Boosten heeft een nieuw boek uitgebracht: ‘Zinkflora - Flora en fauna van zinkwinningsgebieden in het Geuldal en de regio Aken’.

Het Geuldal staat te boek als een uniek natuurgebied en beslaat een oppervlakte van iets minder dan 2500 hectare, verdeeld over de gemeenten Valkenburg aan de Geul, Maastricht, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Meerssen, Beekdaelen, Voerendaal en Vaals. Het is dan ook niet moeilijk voor te stellen dat natuurliefhebbers hier hun hart kunnen ophalen.

Bloemlezing

De inhoud van het boek omvat volgens de uit Valkenburg aan de Geul afkomstige schrijver dan ook ‘een bloemlezing over de natuur die in de voormalige zinkwinningsgebieden is ontstaan’. Boosten: „Ik raakte lang geleden gefascineerd door de flora en fauna in de voormalige zinkwinningsgebieden in het Geuldal. Als gevolg daarvan heb ik de betreffende gebieden vele malen bezocht en dat leverde genoeg inspiratie op voor het schrijven van een boek. Het zijn stuk voor stuk bijzondere natuurgebieden. In Zinkflora worden de zinkwinningsgebieden uitgebreid en informatief beschreven.”

Het boek telt 108 pagina's en is rijkelijk geïllustreerd met kleurenfoto’s, gemaakt door Jef Boosten zelf. Prijs: € 19,95 (excl. verzendkosten). Bestellen kan door een mailtje te sturen naar jef.m.boosten@home.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu