Ruim 1000 bomen weggehaald van de Beegderheide

Print
Ruim 1000 bomen weggehaald van de Beegderheide

Beegderheide. Afbeelding: René Corten

Beegden / Baexem -

De organisatie Meer Bomen Nu heeft zaterdag ruim duizend jonge bomen uit de Beegderheide gehaald. Ze worden uitgedeeld en in de omgeving herplant.

Meer Bomen Nu - (Ver)plant een boom voor minder CO2! was met twaalf vrijwilligers aan de slag om voornamelijk zaailingen - boompjes tussen de 50 centimeter en 1.50 meter - uit de grond te halen. Volgens coördinator Josefine Schuurman moeten deze bomen weg van de Beegderheide omdat het een open heidegebied moet blijven. „We hebben een tijd geleden al een oproep gedaan wie er bomen wil hebben en daar zijn veel reacties op geweest. Deze bomen worden nu ingekuild bij een voedselbos in Baexem en gaan van daar uit naar boeren, particulieren en mensen die zelf een voedselbos willen starten. Op zo’n nieuwe plek krijgen de bomen meer kans om goed te groeien”, vertelt Schuurman. Meer Bomen Nu wil in 2020 en 2021 één miljoen bomen herplanten.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu