Winkels en scholen in Duitsland dicht, strengere lockdown

Print
Winkels en scholen in Duitsland dicht, strengere lockdown

Afbeelding: ANP

BERLIJN - De Duitse regering en deelstaten zijn het eens geworden over een veel strengere lockdown. Die gaat op 16 december in en duurt tot 10 januari. In die periode moeten veel winkels de deuren sluiten en ook scholen moeten in principe dicht, maakte bondskanselier Angela Merkel bekend. Ook de vuurwerkverkoop wordt tijdens de lockdown aan banden gelegd.

Merkel zei na spoedoverleg met leiders van deelstaten dat de bestaande maatregelen onvoldoende effect hebben gehad. In Duitsland is al weken een gedeeltelijke lockdown van kracht. Toch worden dagelijks nog steeds tienduizenden nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Daardoor groeide de druk op de politiek om met aanvullende maatregelen te komen. Naast de sluiting van winkels en scholen wordt tijdens de aangescherpte lockdown ook alcoholconsumptie in het openbaar verboden. Daarnaast zal bedrijven worden gevraagd om werknemers vanuit huis te laten werken. Er komt naar verwachting ook meer financiële steun voor ondernemers.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu