Kerststallendorp Schimmert klaar voor kerstfans: wandelroutes leiden bezoek in goede banen

Kerststallendorp Schimmert klaar voor kerstfans: wandelroutes leiden bezoek in goede banen

Schimmert wordt rond de kerstdagen weer omgetoverd tot kerststallendorp. Afbeelding: UitTipsLimburg

Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Bingelrade / Puth / Sweikhuizen / Amstenrade / Oirsbeek / Nuth / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade -

Schimmert is vanaf zondag 19 december weer hét kerststallendorp van de regio. De organisatie heeft speciale wandelroutes uitgezet, zodat bezoekers niets hoeven te missen.

„Er hebben zich dit keer weer meer bewoners gemeld die een kerststal of -tafereel willen plaatsen of op een andere manier bijdragen aan de kerstsfeer in het dorp", laat de organisatie weten. ,,De expositie in de kerk kan dit jaar helaas geen doorgang vinden. Daarom besteden we extra aandacht aan de kerststallenroutes.”

Lees ook: Pastoor Verheggen uit Eijsden heeft 800 kerststallen: ‘Het beeldje dat ik voor 30 euro kocht, is 1500 euro waard’

De wandelingen variëren in lengte van 1.8 tot 5 kilometer en zijn met gekleurde pijlen gemarkeerd. Een overzicht van de routes is te vinden bij de kerk en op grotere parkeerplaatsen in het dorp. Daarnaast kan de app ‘kerststaldorp’ worden gedownload. De stallen zijn tot en met 3 januari te bezichtigen. Kijk voor meer info op www.kerststallendorp.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu