Advocaat: Quincy Promes ontkent betrokkenheid bij steekpartij

Print
Advocaat: Quincy Promes ontkent betrokkenheid bij steekpartij

Quincy Promes kwam afgelopen week nog in actie tijdens de Champions League. Afbeelding: ANP

Ajax-voetballer Quincy Promes ontkent betrokken te zijn bij een steekpartij. Dat meldt de advocaat van de voetballer zondag in een persbericht. Promes werd zondagochtend aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij die afgelopen zomer zou hebben plaatsgevonden. Bij de steekpartij raakte een neef van Promes zwaargewond.

Volgens advocaat Manon Aalmoes was haar cliënt niet aanwezig toen de steekpartij plaatsvond, zo laat ze weten in een persbericht. „Promes was op het moment van het incident niet ter plaatse. Promes werkt volledig mee aan het onderzoek.”

Lees ook: Ajacied Promes gearresteerd wegens vermeende betrokkenheid bij steekpartij

Hoewel het steekincident al van juni dateert, duurde het tot november voordat de politie er van hoorde. De recherche kreeg een tip van het Team Criminele Inlichtingen (TCI) dat de voetballer bij een steekincident betrokken zou zijn. Door het politieonderzoek kwam de recherche ook uit bij het slachtoffer, bevestigt diens advocaat Yehudi Moszkowicz desgevraagd. „Het slachtoffer heeft niet zelf de politie benaderd”, aldus Moszkowicz, die verder niet veel over de zaak kwijt kan. Wel kan hij bevestigen dat er een poging werd gedaan om de zaak onderling te regelen. „Er liep een civielrechtelijke aansprakelijkheidsprocedure. Meer kan ik er niet over zeggen.”

Loods in Abcoude

De steekpartij vond plaats tijdens een groot feest dat Promes eind juli gaf in Abcoude. Dat feest werd georganiseerd in een loods van het kledingbedrijf, Mask QP, dat de voetballer bestiert. Zondag werd Promes voor het incident opgepakt. Medewerkers van een bedrijf dat in hetzelfde pand is gevestigd, zeiden zondagmiddag niets te hebben meegekregen van het steekincident. „Er is geen politie geweest, we hebben geen politielint gezien en het lijkt dus wel volledig stil te zijn gehouden”, aldus de medewerker.

Een woordvoerder van de politie wilde alleen kwijt dat er in juli een steekpartij in Abcoude heeft plaatsgevonden en dat er zondag een 28-jarige verdachte is aangehouden in verband met dat incident. Over de identiteit van de verdachte wil de woordvoerder niks zeggen. De zaakwaarnemer van Promes wil desgevraagd niet ingaan op vragen over de situatie van zijn cliënt.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt dat Schot 10 december. Video: De Limburger

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu