Badmintonster Cheryl Seinen plaatst zich met Oranje voor EK

Print
Badmintonster Cheryl Seinen plaatst zich met Oranje voor EK

Cheryl Seinen. Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Cheryl Seinen uit Roermond heeft zich met het Nederlands badmintonteam geplaatst voor het EK gemengde teams van volgend jaar in Finland.

Tijdens het kwalificatietoernooi in het Oostenrijkse Linz won Oranje alle drie de wedstrijden. Nadat donderdag en vrijdag al met twee keer 4-1 was gewonnen van Slowakije en Oostenrijk viel zaterdag de beslissing toen ook Tsjechië aan de kant werd gezet (3-2).

Cheryl Seinen kwam tijdens alle drie de wedstrijden op de baan in het vrouwendubbel met Debora Jille. Dat leverde drie keer een eenvoudige 2-0-zege op.

Voor het toernooi had Seinen al alle vertrouwen in een goede afloop, waarbij ze aangaf dat Oostenrijk waarschijnlijk de grootste concurrent zou worden. Dat bleek ook, want het gastland eindigde als tweede. „We hebben drie prima wedstrijden gespeeld”, zegt Seinen. „We hebben duidelijk laten zien dat we de beste ploeg zijn in deze poule. Echt grote problemen hebben we dan ook niet gehad. Het werd nog even spannend zaterdag met de mannendubbel die we moesten opgeven vanwege een blessure. Maar Debora en ik hadden wel het vertrouwen dat we in de vrouwendubbel het beslissende punt zouden pakken.”

Het EK staat vooralsnog gepland voor 16 tot en met 20 februari 2021 in Vantaa, Finland.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu