Ontketende Ihattaren helpt PSV aan zwaarbevochten zege

Print
Ontketende Ihattaren helpt PSV aan zwaarbevochten zege

Ihattaren valt coach Schmidt in de armen. Afbeelding: ANP

Twee momenten van individuele klasse hielpen PSV zondag langs FC Utrecht, waarbij het doelpunt van Mohamed Ihattaren en zijn knuffel met trainer Roger Schmidt het meest in het oog sprong. Al kwam FC Utrecht nog heel dichtbij het punt dat de ploeg verdiende: 2-1.

FC Utrecht had zijn zaakjes goed op orde in de eerste helft. René Hake had zijn spelers geïnstrueerd om vanuit de omschakeling te spelen, met sneltreinen Gyrano Kerk en Eljero Elia voorop. Met name het middenveld had FC Utrecht een halfuur lang in handen. Twee momenten zorgden er echter toch voor dat PSV met een uiterst comfortabele voorsprong ging rusten.

In de armen

Het waren twee geweldige doelpunten van PSV. Eerst Donyell Malen, die een voorzet van Mario Götze achter zijn standbeen binnenwerkte. Daarna Mohamed Ihattaren, die de bal prachtig in de verre hoek krulde. Na zijn doelpunt vloog Ihattaren in de armen van trainer Schmidt, de man die hem dit seizoen geregeld passeerde.

Daarmee leek de tweede helft een formaliteit voor PSV, dat wist dat de tweede plek in handen zou komen met een overwinning. Phillip Max schoot nog een vrije trap op de lat, maar nadat Schmidt er weer op los wisselde en Götze en Ihattaren naar de kant haalde, kreeg FC Utrecht de geest. Hake wisselde aanvallend en bracht Mimoun Mahi en Moussa Sylla binnen de lijnen en na goed werk van laatstgenoemde maakte Mahi twintig minuten voor tijd de 2-1.

Legio mogelijkheden

Schmidt wisselde nog eens twee keer en intussen kreeg FC Utrecht legio mogelijkheden om de 2-2 te maken. Aan de andere kant zag debutant Yorbe Vertessen zijn inzet gestopt worden door Paes. En Sander van de Streek miste namens FC Utrecht in extremis nog een grote kans. Ondanks opnieuw een terugval in de tweede helft hield PSV nu wel stand en mogen de Eindhovenaren zich de nummer twee van de eredivisie noemen, dankzij de 24ste thuisoverwinning op rij op FC Utrecht.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt dat Schot 10 december. Video: De Limburger

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu