Grote toename vliegtuigboekingen met kerst

Foto ter illustratie. © ANP

Veel Nederlanders negeren het kabinetsadvies om niet naar het buitenland te reizen met kerst.

Redactie

Het aantal boekingen van vliegtickets voor die periode is recent zeer fors toegenomen, blijkt uit navraag van BNR bij vier grote aanbieders: Cheaptickets.nl, Budgetair, Vliegwinkel.nl. en Vliegtickets.nl. Het aantal boekingen voor vluchten rond de feestdagen is aanzienlijk. Zo verkocht Vliegtickets.nl nu al ongeveer een derde van het aantal tickets dat het vorig jaar voor diezelfde kerstperiode verkocht.

Voor Vliegtickets.nl was november een goede maand, met 90 procent meer verkochte tickets dan in oktober, meldt het bedrijf aan BNR. Vooral op Black Friday liep het storm. Gedreven door kortingen en goed nieuws over het coronavaccin nam de verkoop die dag fors toe. Wat opvalt is dat mensen vooral voor de korte termijn boeken: 67 procent van de in november verkochte tickets waren voor een vlucht in december. Turkije en Spanje zijn de populairste bestemmingen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal