Ministerie waarschuwt voor ‘fake’ lijst met coronamaatregelen

Print
Ministerie waarschuwt voor ‘fake’ lijst met coronamaatregelen

Winkelend publiek. Afbeelding: ANP

Het Ministerie van Justitie en Veiligheid waarschuwt voor een lijst die op sociale media circuleert met nieuwe besluiten rondom coronamaatregelen, omdat deze onjuist zouden zijn. Het ministerie vraagt mensen hierbij de officiële informatie te lezen op de website van de Rijksoverheid.

In de lijst is onder meer te lezen dat niet-essentiële winkels gesloten zouden worden en dat de norm voor gezelschappen (ook thuis) naar maximaal twee personen zou gaan. De nieuwe, zwaardere maatregelen die het kabinet inderdaad in petto heeft, zijn nog niet bekend en de besluiten worden maandag genomen. Zondag sprak een deel van het kabinet daarover in het Catshuis.

Lees ook: Crisisoverleg met ministers: sluiting winkels en bioscopen lijkt aanstaande

Volgens de woordvoerder zijn dit soort fake berichten ‘vrij geraffineerd’. Het gaat om een mix van maatregelen die eerder in de media rouleerden, maar ook die erbij zijn verzonnen. Dat zijn vaak de zwaardere maatregelen. Justitie is alert op deze berichten ,,die vaak razendsnel via WhatsApp worden verspreid”.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu